Рада ухвалила закон про повернення коштів ошуканим вкладникам

Читать на русском
Верховна Рада ухвалила в цілому законопроект, що сприятиме захисту прав фізичних осіб, які були ошукані за посередництвом банків, у тому числі фізосіб-клієнтів ПАТ Банк Михайлівський.
Фото: "Слово і Діло"

Верховна Рада ухвалила в цілому законопроект, що сприятиме захисту прав фізичних осіб, які були ошукані за посередництвом банків, у тому числі фізосіб-клієнтів ПАТ «Банк Михайлівський».

За законопроект №5390, автором якого виступив Президент Петро Порошенко, проголосували 285 нардепів, повідомляє «Слово і Діло».

Згідно з пояснювальною запискою, законом пропонується прирівняти до вкладу кошти, залучені від населення в якості позики або вкладу до небанківської фінансової установи через повірений за відповідним договором банк.

Керівникам «Банку Михайлівський» загрожує до 5 років позбавлення воліГолові правління «Банку Михайлівський» Ігорю Дорошенку та власнику банку Віктору Поліщуку світить до п'яти років ув'язнення в зв'язку з махінаціями.

Гарантуватися до відшкодування будуть кошти в тому разі, якщо на день набуття чинності цим законом повірений банк був визнаний неплатоспроможним.

Крім того, законопроектом також передбачається доручити Фонду гарантування вкладів ретельно вивчити документи щодо кожної фізичної особи, яка прирівняна до вкладника, й не пізніше ніж за 20 робочих днів із дня набуття чинності цим законом почати виплату відшкодування коштів.

Законопроектом пропонується встановити для фінустанов заборону на залучення коштів населення із зобов'язанням щодо їх повернення, в тому числі шляхом отримання позики, в разі, якщо це прямо не передбачено законом про діяльність відповідної фінустанови.

Нагадаємо, вчора генпрокурор Юрій Луценко повідомив, що столичний суд у справі про розкрадання коштів банку «Михайлівський» наклав арешт на власність Віктора Поліщука – ТРЦ «Гулівер».

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: