Керівникам «Банку Михайлівський» загрожує до 5 років позбавлення волі

Читать на русском
Власники й топ-менеджмент свідомо підвели себе під кримінальну відповідальність. Документи до правоохоронних органів працівники НБУ, що займаються справою Михайлівського, вже надіслали.

Голові правління «Банку Михайлівський» Ігорю Дорошенку та власнику банку Віктору Поліщуку загрожує до п'яти років ув'язнення в зв'язку з махінаціями.

Про це в інтерв'ю «Українській правді» сказала глава Національного банку України Валерія Гонтарева, повідомляє «Слово і Діло».

«До 5 років позбавлення волі. Я вважаю, що двом – і Дорошенку, і Поліщуку, тому що все було сплановано. Двом – по 5», – вважає Гонтарєва.

За її словами, Дорошенко та Поліщук «підвели себе під кримінальну відповідальність».

«Ось все, що вони зробили. І вже постфактум пан Поліщук, пройдисвіт, заявляє, що він ще продав цей банк комусь...», – говорить глава НБУ.

Гонтарева підкреслила, що документи до правоохоронних органів працівники, що займаються справою «Михайлівського», вже надіслали.

«Більше того, щойно з'явилася інформація про те, що в них відключений операційний день і звільнився менеджмент, ми заблокували їхній коррахунок, ми ще туди відразу ж відправили Фонд гарантування», – пояснила вона.

Гонтарева не змогла забезпечити прозорість банківської системи в строкВалерія Гонтарєва не виконала обіцянку ліквідувати банки з нерозкритою структурою власності до кінця березня 2016 року.

Нагадаємо, що «Банк Михайлівський» був віднесений до категорії проблемних ще минулого року. Для банку була розроблена програма санації. Варіант кримінальної відповідальності в разі махінацій був проговорений між керівництвом НБУ та менеджерами банку.

Як раніше повідомляла Валерія Гонтарева, за період із середини березня до кінця травня Національний банк України поповнив золотовалютні резерви на $1 млрд за рахунок викупу валюти на міжбанківському валютному ринку.

«Слово і Діло» зафіксувало 31 обіцянку Валерії Гонтаревої, 12 з яких вона виконала. Коефіцієнт відповідальності глави НБУ – 39%. Із повним переліком обіцянок Гонтаревої можна ознайомитися на сторінці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: