«Київенерго» більше не буде розпоряджатися столичними тепломережами – Кличко

Читать на русском
Тепломережі в місті перебувають у поганому стані, ресурс їх експлуатації вичерпано і, як наслідок, часто відбуваються аварії.

Влада Києва не має наміру продовжувати концесійну угоду з управління столичними тепломережами з ПАТ «Київенерго».

Про це йдеться в повідомленні мера Києва Віталія Кличка на його офіційному веб-сайті, передає «Слово і Діло».

«Тепломережі столиці сьогодні перебувають під управлінням «Київенерго». Концесія завершується наступного року. І ми розглядаємо можливість або передати всі тепломережі в муніципальне управління, або залучити міжнародних операторів (зараз ведуться такі переговори), які можуть взяти мережі в ефективне управління. Це міжнародні компанії, що мають досвід успішної роботи», – цитує мера столиці сайт.

Відзначається, що тепломережі в місті перебувають у поганому стані, ресурс їх експлуатації вичерпано і, як наслідок, часто відбуваються аварії.

Кличко також наголосив, що основою нового концесійного договору з управління тепломережами Києва має стати енергоефективність, модернізація теплового господарства та зниження виробничих витрат, що дозволить у подальшому вплинути на тарифи.

Як повідомлялося раніше, холдинг, імовірно, спільно з потенційними західними партнерами у сфері теплової енергетики та теплопостачання братиме участь у конкурсі на концесію столичних тепломереж і ТЕЦ, якими зараз керує його компанія «Київенерго», але за умови поліпшення регуляторного середовища.

Відзначимо, що 24 травня 2016 року київський міський голова Віталій Кличко заявив про намір почати процес демонополізації ринку теплоенергетики в Києві. Для цього планується реанімувати роботу комунального підприємства «Київтеплоенерго».

Нагадаємо, що заборгованість споживачів столиці за теплову енергію перед ВАТ «Київенерго» станом на 1 жовтня 2016 року склала майже 1,7 млрд грн.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: