ДТЕК Ріната Ахметова готується до прямого управління тепломережами «Київенерго»

Читать на русском
КМДА за участю міжнародних партнерів – Міжнародної фінансової корпорації (IFC) з групи Світового банку – веде попередню підготовку до організації можливого концесійного конкурсу на управління тепломережами Київенерго.

Енергетичний холдинг ДТЕК братиме участь у конкурсі на концесію столичних тепломереж і ТЕЦ, якими зараз керує компанія холдингу «Київенерго».

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Наразі Київська міська державна адміністрація за участю міжнародних партнерів – Міжнародної фінансової корпорації (IFC) з групи Світового банку – веде попередню підготовку до організації можливого концесійного конкурсу», – заявив генеральний директор ДТЕК Максим Тимченко.

За його словами, лідером у цьому проекті є міська адміністрація, а ДТЕК надає всю інформацію й своє бачення розвитку ситуації.

Віталій КличкоМіський голова Києва
Кличко має намір демонополізувати ринок теплоенергетикиСказано 24 травня 2016 р.Статус обіцянки: У процесі

Поки остаточного рішення про проведення концесійного конкурсу та його деталей немає, а у вересні-жовтні очікується оприлюднення рекомендацій від IFC.

«Можуть бути різні комбінації – з передачі в концесію, управління містом або продовження поточного договору, але жодна з них нормально працювати не буде, якщо не внести зміни до регуляторного середовища», – підкреслив Тимченко.

Як повідомлялося раніше, ПАТ «Київенерго» призупиняє реалізацію програми зі встановлення будинкових лічильників тепла, а аварійні роботи переводить у режим надзвичайних ситуацій у зв'язку з накладенням Президентом вето на законопроект №2706.

Нагадаємо, що ПАТ «Київенерго» пов'язує зростання чистого збитку в першій половині 2016 року в 38% (до 752 млн грн) зі штрафами «Нафтогазу України», зростанням собівартості продукції, а також нарахуванням резервів на безнадійну дебіторську заборгованість.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: