У «Київенерго» пояснили, чому сидять по вуха в збитках

Читать на русском
Всі кошти, які отримує компанія від споживачів, перераховуються через механізм спеціальних рахунків Нафтогазу в якості оплати за спожитий газ.

ПАТ «Київенерго» пов'язує зростання чистого збитку в першій половині 2016 року на 38% (до 752 млн грн) зі штрафами «Нафтогазу України», зростанням собівартості продукції, а також нарахуванням резервів на безнадійну дебіторську заборгованість.

Про це повідомляється на сайті компанії, передає «Слово і Діло».

«Арешт рахунків «Київенерго», як і інших 104 підприємств ТКЕ України, не міг не позначитися на фінансових результатах компанії. «Київенерго» тривалий час не має можливості розраховуватися з постачальниками обладнання та матеріалів, продовжуючи надавати послуги своїм клієнтам», – зазначила фінансовий директор «Київенерго» Тетяна Грязнова.

Вона підкреслила, що всі кошти, які отримує компанія від споживачів, перераховуються через механізм спеціальних рахунків «Нафтогазу» в якості оплати за спожитий газ. Таким чином, «Київенерго» не мало можливості розпоряджатися цими коштами.

У компанії, що займає монопольну позицію з постачання мешканцям столиці тепла та електроенергії, повідомили, що виручка за підсумками першої половини 2016 року склала 10 млрд 874 млн грн. Порівняно із січнем-червнем 2015 року вона збільшилася на 20% при зростанні собівартості на 26%.

«Нафтогаз» пояснив, чому заблокував рахунки «Київенерго»ПАТ «Київенерго» заборгувало НАК «Нафтогаз України» близько 1 млрд грн, що й призвело до блокування рахунків ПАТ із подальшим списанням коштів у рамках виконавчого провадження.

«Київенерго» експлуатує практично всі енергетичні об'єкти, розташовані в столиці, за винятком Дарницької ТЕЦ. Підприємства «Київенерго» контролює енергетичний підрозділ System Capital Management – ТОВ «ДТЕК». Громаді міста Києва належить блокпакет – 25% + 1 акція.

Як повідомлялося раніше, ПАТ «Київенерго» заборгувало НАК «Нафтогаз України» близько 1 млрд грн, що й призвело до блокування рахунків ПАТ із подальшим списанням коштів у рамках виконавчого провадження. Однак 13 липня рахунки компанії були розблоковані.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: