Кучма вважає, що «дорожню карту» не вдасться узгодити

Читать на русском
Представник України в Тристоронній контактній групі Леонід Кучма сумнівається, що главам МЗС нормандської четвірки вдасться знайти компроміс при розробці дорожньої карти щодо імплементації Мінських угод.
Леонід КучмаФото: AP

Представник України в Тристоронній контактній групі, екс-президент Леонід Кучма сумнівається, що главам МЗС «нормандської четвірки» вдасться знайти компроміс при розробці «дорожньої карти» щодо імплементації Мінських угод.

Про це він заявив журналістам у п'ятницю, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Українську правду».

«Коли на вищому рівні немає домовленості, тоді вищий рівень дає нижньому доручення: ось глави держав дали доручення міністрам закордонних справ розробити «дорожню карту». І що буде потім? На моє переконання, будуть три дорожні карти: російська, українська і французько-німецька», – розповів Кучма.

«Нормандська четвірка» не досягла загальної думки – КучмаВідсутність спільної заяви лідерів нормандської четвірки показує, що загальна думка ще далеко не досягнута. Таку думку висловив представник України в Тристоронній контактній групі із врегулювання ситуації на Донбасі Леонід Кучма.

Він зазначив, що в України і Росії різні позиції.

«І в тому, що на рівні міністрів вдасться домовитися, у мене великі сумніви», – вважає екс-президент.

Кучма також підкреслив, що підтримує позицію Порошенко.

«У Берліні, на жаль, до конкретики не домовилися, але мені подобається, що наш Президент чітко висловив позицію України щодо вирішення проблеми Донбасу – спочатку безпека, а потім все інше. Якщо буде навпаки – це катастрофа для України», – наголосив він.

Нагадаємо, в ніч на 20 жовтня в Берліні пройшли переговори лідерів «нормандського формату». У ході зустрічі сторони домовилися розробити і затвердити проект «дорожньої карти» по Донбасу, обговорили роботу місії ОБСЄ.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: