Товарообіг із Німеччиною зріс на 18% – МЕРТ

Читать на русском
За 7 місяців 2016 року загальний товарообіг між Україною й Німеччиною зріс на 18,2 відсотка. При цьому зріс і український експорт – на 3,5 відсотки.

За 7 місяців 2016 року загальний товарообіг із найбільшим торговим партнером в Європейському Союзі – Німеччиною – зріс на 18,2%.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства економічного розвитку і торгівлі в зв'язку з відкриттям німецько-української промислової палати, передає «Слово і Діло».

«Німеччина – найбільший торговий партнер України в Європі. За 7 місяців 2016 року загальний товарообіг між країнами зріс на 18,2%. При цьому зріс і український експорт – на 3,5%», – йдеться в повідомленні.

Також повідомляється, що інвестиції Німеччини в економіку України склали $5,4 млрд.

США допоможуть Україні залучити інвестиції в економіку – ГройсманПрем'єр-міністр України Володимир Гройсман у четвер обговорив з першим заступником міністра торгівлі США Брюсом Ендрюсом питання розширення торгового та економічного співробітництва між країнами, а також залучення інвестицій.

«Відкриття німецько-українського промислово-торговельної палати потужний сигнал для німецьких інвесторів», – зазначила перший заступник глави МЕРТ Юлія Ковалів.

Як повідомлялося раніше, Кабінет міністрів України має намір запустити офіс підтримки інвестицій за фінансової підтримки фондами прямих інвестицій Western NIS Enterprise Fund.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що Україна може розраховувати на 5,4 мільярда доларів інвестицій від Німеччини.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: