Гройсман назвав суму німецьких інвестицій, яку отримає Україна

Читать на русском
Глава Кабінету міністрів Володимир Гройсман розповів про суму німецьких інвестицій, на яку сподівається Україна.

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що держава може розраховувати на 5,4 мільярда доларів інвестицій від Німеччини.

Про це він розповів у інтерв'ю «Укрінформу», повідомляє «Слово і Діло».

«Більше 5,4 мільярдів доларів. Ми маємо близько 4,5 тис підприємств, які працюють в Україні з німецьким капіталом. Фактично, на сьогоднішній день Німеччина займає дуже вагоме місце в розвитку нашого економічного потенціалу», – наголосив Гройсман.

За його словами, український уряд зацікавлений у збільшенні суми інвестицій, які поліпшать становище бізнесу в Україні. Прем'єр додав, що «влада має носити бізнес на руках».

«Я колись сказав і хочу ще раз повторити: влада має носити бізнес на руках. Український, німецький, американський, голландський – не важливо. Важливо, щоб бізнес відчував себе комфортно. Наше завдання це зробити. Не тиснути на нього, не намагатися його зарегулювати, а навпаки – відпустити», – заявив він.

Гройсман також нагадав, що збирається створити спеціальний офіс для супроводу інвестицій в Україну. Він зазначив, що цей офіс буде при прем'єр-міністрі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: