Українські банки відмовилися фінансувати дефіцит Бюджету – Мінфін

Читать на русском
Мінфін запропонував до розміщення облігації в гривні терміном обігу 6 і 9 місяців, а також 1 рік і 5 років.

Міністерство фінансів не змогло залучити фінансування на щотижневому плановому аукціоні з розміщення облігацій внутрішньої державної позики у вівторок, 4 жовтня, для фінансування дефіциту Державного бюджету.

Про це йдеться в повідомленні відомства, передає «Слово і Діло».

Мінфін планував розмістити гривневі облігації терміном обігу 6 і 9 місяців, а також 1 рік і 5 років, однак єдина заявка інвестора на придбання 5-річних облігацій залишилася без задоволення.

Відзначимо, що за підсумками 8 місяців 2016 року Мінфіну вдалося залучити 30,073 млрд грн за рахунок розміщення ОВДП у гривневому номіналі, що на 201% більше, ніж за 8 місяців 2015 року, а також $2,356 млрд від продажу валютних держоблігацій (на 266% більше).

Мінфін у 1,5 раза збільшить фінансування лікування тяжкохворихМіністерство фінансів України планує збільшити фінансування програм лікування тяжкохворих у 1,5 раза й уперше за 25 років забезпечити їх ліками повною мірою.

Нагадаємо, що 21 вересня Мінфін залучив до Державного бюджету 827,109 млн грн і $100,143 млн в результаті розміщення облігацій внутрішньої державної позики на плановому аукціоні 20 вересня.

Як повідомлялося раніше, Мінфін презентував новий проект податкової реформи, згідно з яким уся база даних ДФС переноситься до Мінфіну.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: