У Мінфіні пропонують ввести 5-річні канікули по сплаті податку на прибуток

Читать на русском
У міністерстві проаналізували ризики і прийшли до висновку, що для зловживань з боку підприємців ця норма використовуватися не буде.

Міністерство пропонує ввести 5-річні канікули по сплаті податку на прибуток для підприємств малого бізнесу з оборотом до 3 млн грн в рамках пропозицій щодо змін до Податкового кодексу.

Про це у своєму відеоблозі повідомив міністр фінансів України Олександр Данилюк, передає «Слово і Діло».

«Я позитивно оцінюю ініціативу про звільнення на 5 років від податку на прибуток підприємств з оборотом до 3 мільйонів гривень. Ця ініціатива передбачає канікули на 5 років для малого бізнесу», – сказав міністр.

Він уточнив, що в міністерстві проаналізували ризики і прийшли до висновку, що для зловживань з боку підприємців ця норма використовуватися не буде.

Кривохатько не встановив обіцяних податкових канікул для новостворених підприємствНародний депутат від Блоку Петра Порошенка Вадим Кривохатько провалив свою програмну обіцянку.

«Думаю, що ця ініціатива позитивна. Це дасть імпульс для розвитку малого бізнесу, а розвиток бізнесу дуже важливо, тому що саме бізнес дає робочі місця, податки, а значить, і пенсії та соціальні виплати», – вважає глава Мінфіну.

Нагадаємо, що Мінфін презентував новий проект податкової реформи, згідно з яким вся база даних ДФС переноситься в Мінфін.

Раніше повідомлялося, що Міністерство фінансів сконцентрує увагу перш за все на адмініструванні податків, а не зниженні їх ставок у впровадженні реформи оподаткування.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: