Київрада розірве договір про оренду із забудовником парку «Інтернаціональний»

Читать на русском
Київрада має повне право розірвати із забудовником договір оренди через борг з орендної плати за землю в сумі 243 тис. 327 грн.

Комісія Київради з питань землекористування підтримала проект рішення про розірвання договору оренди із забудовником парку «Інтернаціональний» у Києві.

Йдеться про проект рішення «Про розірвання договору оренди земельної ділянки від 25.11.2005 року №75-6-00251 укладеного між Київрадою і ТОВ «СК «Травертин» на підставі рішення Київради від 19.07.2005 року №831/3406», повідомляє «Слово і Дело».

«Київрада має повне право розірвати з горе-забудовником договір оренди з кількох причин: по-перше, йдеться про спробу знищити 40-річні дерева, які є частиною парку «Інтернаціональний», по-друге, забудовник має борг з орендної плати за землю в сумі 243 тис. 327 грн, по-третє, забудовник не виконав умови договору оренди земельної ділянки, а саме – з моменту реєстрації договору так і не побудував нічого на ділянці протягом 11 років», – наводить прес-служба слова депутата Київради Тетяни Меліхової.

Як повідомляється, п. 11.4 договору оренди земельної ділянки передбачає можливість його розірвання в односторонньому порядку з ініціативи орендодавця, тобто з ініціативи Київради. При цьому орендодавець уникає відповідальності в разі порушення термінів завершення забудови земельної ділянки, встановлених п. 8.4 договору.

«Якщо проект рішення буде завізований управлінням правового забезпечення діяльності Київради, то цілком можливо, що його можна буде внести як невідкладне до порядку денного засідання сесії Київради, яке має відбутися 15 вересня», – сподівається Меліхова.

Відзначимо, що забудувати частину парку «Інтернаціональний» було дозволено рішенням Київради від 19.07.2005 року №831/3406, яким ТОВ «СК «Травертин» було передано в оренду на 15 років земельну ділянку площею 0,41 га.

З огляду на суспільний протест проти зазначеного будівництва, в 2009 році Київрадою було ухвалено рішення про скасування зазначеного рішення. Однак забудовник відновив реєстрацію договору оренди в 2013 році.

Нагадаємо, голова Святошинської РДА Михайло Кулик 16 травня 2014 року пообіцяв докласти максимум зусиль, щоб відновити квітники в парку «Інтернаціональний», де невідомі знищили близько 170 квадратних метрів газонів.

Як повідомлялося раніше, 22 вересня 2015 року кандидат на посаду міського голови Києва Віталій Кличко в своїй передвиборчій програмі обіцяв запровадити мораторій на нову забудову в заповідних і рекреаційних зонах міста.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: