Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Міський голова Києва
  • Голова Київської міської державної адміністрації

Кличко обіцяє ввести мораторій на нову забудову у заповідних та рекреаційних зонах міста

22 вересня 2015 року кандидат на посаду міського голови Києва Віталій Кличко у своїй передвиборній програмі обіцяє ввести мораторій на нову забудову у заповідних та рекреаційних зонах міста.
Архів
Сказано 22 вересня 2015 р.

Джерело

  • http://kiev.klichko.org/program/
  • Лист керівника апарату КМДА В. Бондаренка
  • Лист КМДА ві 21 червня 2019 року
  • Лист КМДА ві 21 червня 2019 року

Результат

В Києві заборонено будівництво у заповідних та рекреаційних зонах з 22 січня 2015 року. Тобто до оприлюднення передвиборчої програми, а отже таку заяву не можна вважати обіцянкою. Вона переноситься до розділу "архів" і на рейтинг не впливатиме.

Відповідно до листа виконавчого органу КМДА від 27 липня 2016 року, рішенням Київської міської ради № 24/889 від 22 січня 2015 року забороняється будівництва нових будівель та реконструкції з розширенням та надбудовою існуючих будівель у межах охоронної (буферної) зони пам’ятки всесвітньої спадщини ЮНЕСКО «Київ: Собор Святої Софії та прилеглі монастирські будівлі, Києво-Печерська Лавра». Згідно з документом, заборона діятиме до затвердження Плану зонування території центральної планувальної зони міста Києва та не розповсюджуватиметься на виконання робіт із реставрації, реабілітації та ремонту пам’яток культурної спадщини.

21 червня 2019 року у КМДА нам розповіли, що для більш повного та всебічного захисту об’єктів культурної спадщини та історично цінних територій від неконтрольованої хаотичної забудови, виконавчим органом Київської міської ради було ініційовано та підготовлено рішення Київради «Про введення тимчасової заборони (мораторію) на будівництво та продаж земельних ділянок у межах охоронних (буферних зон м. Києва», яке було прийняте на засіданні Київської міської ради від 22.01.2015 року та зареєстровано за № 24/889. Згідно з рішенням, заборона буде діяти до затвердження плану зонування центральної частини м. Києва в межах буферної зони та/або детального плану території.