В Києві вчергове нещадно порубали парк

Читать на русском

За ніч було вирубано частину парку імені Малишка, що знаходиться біля станції метро «Дарниця» на лівому березі столиці.

Як повідомляє кореспондент «Слова і Діла», ще вчора ввечері ніщо не віщувало змін. Однак уже вранці 3 липня місцеві жителі помітили, що за ніч було знищено цілу ділянку парку та знесено велику кількість сосен.

Мешканці району обурюються тим, що відбувається. Але винних знайти, як завжди, складно.

Отже, маємо констатувати, що і за нової київської влади традиції попередників зі знищення зеленого обличчя Києва надійно зберігаються.

Нагадаємо, що минулого року ми вже писали про цей парк, навколо якого точаться баталії ще з 2010 року. Саме тоді забудовник вирубав частину парку навпроти «Дитячого світу», в результаті чого було знищено близько 150 дерев різних порід, серед яких і 100-літні сосни.

Місцевим жителям, які організували спротив забудові, вдалося відстояти парк. Урешті-решт на захист парку, окрім місцевих жителів, стали й очільники КМДА: заступник голови КМДА Михайло Кучук пообіцяв, що будівництва на цій ділянці не буде, а Олександр Пузанов запевнив, що парк ім. А. Малишка буде відновлено навесні 2012 року, також будуть висаджені нові дерева.

Згодом будівельні роботи в парку ім. А. Малишка починалися ще кілька разів – у червні 2012 року і в червні 2013 року. Парк не був відновлений, а 19 лютого 2013 року Київський апеляційний адміністративний суд скасував рішення Київради, яке позбавляло забудовника ТОВ «Гайда» прав на цю земельну ділянку.

В листопаді минулого року знесення дерев у парку продовжилося. І ось тепер історія зі знищенням парку отримує своє продовження.

Що ж, це не дивно, адже земля в людному місці біля станції метро та навпроти «Дитячого світу», оточеного безліччю МАФів, завжди лишатиметься ласим шматком для будь-кого.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: