НБУ оголосив про ліквідацію ще одного банку

Читать на русском
НБУ оголосив про ліквідацію ПАТ КСГ Банк, відповідне рішення №239-рш Нацбанк ухвалив 30 серпня 2016 року.

Національний банк України оголосив про ліквідацію ПАТ «КСГ Банк» за систематичне порушення законодавства щодо протидії відмиванню доходів.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу НБУ.

«Національний банк України 30 серпня 2016 року ухвалив рішення №239-рш про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію ВАТ «КСГ Банк» за систематичні порушення законодавства у сфері запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, зокрема за здійснення ризикової діяльності у сфері фінансового моніторингу», – йдеться в повідомленні регулятора.

Під час останньої перевірки НБУ встановив, що «КСГ Банк» втілював схеми, пов'язані з конвертацією безготівкових коштів у готівку. В цих операціях були задіяні юридичні особи, фізичні особи-підприємці та кредитні спілки.

В НБУ розповіли, які банки будуть наступними «на виліт»«Український банк реконструкції та розвитку» та «Держзембанк» із великою ймовірностю будуть ліквідовані до кінця цього року.

Водночас підкреслюється, що ліквідація банку не матиме впливу на стабільність фінансового ринку, оскільки кількість клієнтів банку обмежена, а обсяг активів незначний.

«Загальна кількість вкладників банку-фізичних осіб становить приблизно 1200 осіб, близько 95% з яких отримують свої вклади в повному обсязі», – повідомляється в заяві НБУ.

Нагадаємо, НБУ спростив процедуру визнання банків проблемними.

Раніше в НБУ пояснили, що виводять невеликі комерційні банки з ринку фінансових послуг унаслідок складної структури власності. Це не дає можливості якісно контролювати зміну власників банку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: