НБУ спростив процедуру визнання банків проблемними

Читать на русском
Ще однією причиною може стати факт укладення банком угод з пов'язаними особами на неринкових умовах.

Національний банк України (НБУ) розширив перелік підстав для визнання банку проблемним.

Про це повідомляється на сайті НБУ з посиланням на постанову №374, яким змінюється порядок застосування окремих заходів впливу до банків.

Згідно з постановою, банк може бути віднесений до категорії проблемних при недотриманні порядку формування та зберігання обов'язкових резервів. Ще однією причиною може стати факт укладення банком угод з пов'язаними особами на неринкових умовах, що призвело до невиконання банком економічних нормативів або отримання збитку.

Також цією постановою регулятор змінив механізм розрахунку окремих штрафів за ненадання статистичної звітності, порушення порядку формування та зберігання обов'язкових резервів, надання недостовірної або ненадання інформації про структуру власності.

Для підвищення ефективності особливого режиму контролю за діяльністю банку постанову удосконалює окремі норми, що регулюють діяльність у банку куратора Національного банку України.

Нагадаємо, що згідно зі статистикою НБУ банківська система України за підсумками I півріччя 2016 отримала збиток 9,353 млрд грн.

Як раніше повідомлялося, «Український банк реконструкції та розвитку» та «Держзембанк» з великою часткою ймовірності будуть ліквідовані до кінця цього року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: