Українські банки скоротили збитки втричі – НБУ

Читать на русском
Доходи банківської системи за січень-липень 2016 зменшилися на 13 відсотків – до 101,6 млрд грн.

За підсумками семи місяців 2016 року збитки банківської системи України скоротилися більш ніж утричі й склали 9,3 млрд грн.

Станом на 1 серпня 2015 року збитки банків склали 30,2 млрд, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Національного банку.

«Зниження обсягу збитків відбулося виключно за рахунок зменшення відрахувань до резервів під активні операції, оскільки найбільші банки здійснили формування резервів за результатами діагностики в 2015 році», – пояснюється в повідомленні.

Доходи банківської системи за січень-липень 2016 року порівняно з відповідним періодом 2015 року зменшилися на 13% – до 101,6 млрд грн.

Загальне зменшення доходів банків обумовлено перш за все збитками від торгових операцій на 1,5 млрд грн, тоді як за сім місяців минулого року банки отримали прибуток від таких операцій у розмірі 9,8 млрд грн.

«Прибуток у 2015 році обумовлений вищими порівняно з нинішнім роком темпами девальвації гривні, що дозволило банкам заробити на торгівлі іноземною валютою. Зате в поточному році від таких операцій банки отримали загльний збиток на рівні 3,6 млрд грн», – стверджують в НБУ.

Як повідомлялося раніше, згідно зі статистикою НБУ, банківська система України за підсумками першої половини 2016 року отримала збитки в 9,353 млрд грн.

Нагадаємо, стабілізація на фінансовому ринку призвела до поступового зниження прибутковості банківських депозитів, яка триватиме до кінця року.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: