НБУ допоміг українським компаніям реструктуризувати борги

Читать на русском
НБУ хоче скоротити боргове навантаження на корпоративний сектор України без відтоку іноземної валюти за межі держави.

Національний банк України розширив можливості для реструктуризації валютного боргу українських компаній для подальшого збільшення їхнього статутного капіталу.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу НБУ.

«Правління Національного банку дозволило скорочувати терміни повернення клієнтом-резидентом, який не є банком, кредиту або позики в іноземній валюті на користь нерезидента в разі, коли здійснюється реструктуризація заборгованості, за якої вимоги за основною сумою кредиту або позики зараховуються як додатковий внесок нерезидента до статутного капіталу резидента», – йдеться в повідомленні.

Рада підтримала фінреструктуризацію боргів підприємствВерховна Рада ухвалила закон про фінансову реструктуризацію в другому читанні та в цілому.

Очікується, що ці заходи дозволять скоротити боргове навантаження на корпоративний сектор України без відтоку іноземної валюти за межі держави та без створення додаткового тиску на валютний ринок країни.

Як повідомлялося раніше, Україна продовжує скорочувати зовнішній борг.

Нагадаємо, 27 квітня Кабмін санкціонував додатковий випуск і розміщення облігацій зовнішніх державних позик України 2015 року та державних деривативів, чим завершив реструктуризацію зовнішнього боргу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: