НБУ програв суд на 300 мільйонів гривень власнику «Імексбанку»

Читать на русском
Було скасовано рішення суду, яким НБУ отримував право стягнути з Леоніда Клімова заборгованість за стабілізаційним кредитом Імексбанку на 300 млн грн, відсотки та пеню 9,85 млн грн, а також судовий збір 4,65 млн грн.
Леонід Клімов

Національному банку України заборонили стягнути з власника «Імексбанку» Леоніда Климова понад 300 мільйонів гривень фінансової поруки.

Про це інформує «Слово і Діло» з посиланням на повідомлення Апеляційного суду Одеської області.

Цією судовою інстанцією 15 липня було скасовано рішення Приморського районного суду Одеси від 16 березня, яким НБУ отримував право стягнути з Леоніда Клімова заборгованість за стабілізаційним кредитом «Імексбанку» на 300 млн грн, відсотки й пеню (9,85 млн грн), а також судовий збір (4,65 млн грн).

Нагадаємо, що «Імексбанк» отримав стабілізаційний кредит 28 листопада 2014 року, а вже з 27 травня 2015-го в банку відкликали ліцензію. Як поруку Леонід Клімов надавав НБУ своє особисте майно.

Проте після отримання від НБУ вимоги про сплату заборгованості 13 жовтня 2015 року Клімов проігнорував її.

В Нацбанку відмовилися пояснити, яким чином вийшло так, що вони програли спір, але вже оскаржили це судове рішення.

Як повідомлялося раніше, «Український банк реконструкції та розвитку» та «Держзембанк», із великою часткою ймовірності, будуть ліквідовані до кінця цього року.

Нагадаємо, НБУ виводить невеликі комерційні банки з ринку фінансових послуг унаслідок складної структури власності, що не дає можливості якісно контролювати зміну власників банку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: