До 1 жовтня Україна та Молдова підпишуть угоду про «відкрите небо»

Читать на русском
Домовленість про відкрите небо була досягнута під час переговорів у рамках молдавсько-української робочої групи з питань транспорту, що відбулися наприкінці липня в Кишиневі.

Україна до 1 жовтня підпише угоду про «відкрите небо» з Молдовою, що сприятиме лібералізації авіасполучень між країнами та збільшить частоту польотів для українських авіаперевізників.

Про це стало відомо в рамках переговорів молдавсько-української робочої групи з питань транспорту, які відбулися в Кишиневі 28-29 липня, повідомляє прес-служба Мінінфраструктури, передає «Слово і Діло».

За підсумками зустрічі заступник міністра інфраструктури України Віктор Довгань підписав протокол із Міністерством транспорту та дорожньої інфраструктури Молдови, в якому, крім домовленостей про «відкрите небо», міститься низка інших домовленостей у транспортній сфері.

Зокрема, сторони домовилися про підготовку спільного звернення до Європейської комісії про включення в мережу TEN-T автомобільних доріг і мостових переходів між Україною та Молдовою для фінансування з Європейського банку реконструкції та розвитку й за допомогою грантів Європейського Союзу.

Стало відомо, коли Молдова зніме мита з українських товарівСтепан Кубів провів зустріч зі своїм колегою з Республіки Молдова Октавіаном Калмиком, на якій обговорювалися питання інтенсифікації економічних відносин та усунення бар'єрів у взаємній торгівлі.

Нагадаємо, що 26 липня Державіаслужба України спільно з Міністерством транспорту та комунікацій Литовської Республіки зняла всі обмеження в повітряному сполученні між країнами.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: