Стало відомо, коли Молдова зніме мита з українських товарів

Читать на русском
Українська сторона вкрай занепокоєна запровадженням Республікою Молдова торгових заходів, які фактично зупиняють експорт у Молдову м'ясо-молочної продукції та цементу.
Степан Кубів

Перший віце-прем'єр-міністр – міністр економічного розвитку та торгівлі України Степан Кубів провів зустріч із заступником прем'єр-міністра – міністром економіки Республіки Молдова Октавіаном Калмиком, на якій обговорювалися питання інтенсифікації економічних відносин та усунення бар'єрів у взаємній торгівлі.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу МЕРТ.

«Нам дуже важливо зараз, щоб розвиток наших торгових відносин мав позитивні тенденції, а діалог конструктивний тон», – зазначив Кубів.

Він додав, що українська сторона вкрай занепокоєна запровадженням Молдовою торгових заходів, які фактично зупиняють експорт м'ясо-молочної продукції та цементу.

Рада скасувала додаткове імпортне митоВерховна Рада України підтримала законопроект Міністерства економічного розвитку і торгівлі про скасування додаткового імпортного мита, що діяло в Україні з лютого 2015 року.

Як повідомляється, постанова уряду Республіки Молдова від 06.05.2016 №576 «Про запровадження торгових заходів щодо захисту внутрішнього ринку» має тимчасовий характер і молдавська сторона не має наміру продовжувати дію після завершення її терміну. Термін дії мит – до 31 грудня цього року.

Нагадаємо, що візит керівника економічного відомства Республіки Молдова до Києва відбувся відповідно до домовленостей, досягнутих у ході телефонної розмови Степана Кубіва й Октавіана Калмика 29 квітня цього року та за результатами експертних консультацій у Кишиневі 19 травня 2016 року.

Раніше уряд Молдови запровадив мита на українську м'ясо-молочну продукцію та цемент, тимчасово виключивши ці товари з режиму вільної торгівлі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: