В Україні створили авіабудівну корпорацію

Читать на русском
До складу корпорації увійшли ДП Антонов, ПАТ УкрНДІАТ, ДП Новатор, ДП Харківський машинобудівний завод ФЕД, ДП Харківське агрегатне конструкторське бюро і ПАТ Завод Маяк.

Державна корпорація «Укроборонпром» консолідує авіабудівні підприємства України в одну структуру, створивши літакобудівний кластер – Українську авіабудівну корпорацію.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу «Укроборонпрому»

«Українська авіабудівна корпорація є першим прикладом реформування оборонної промисловості країни», – повідомили в ДК.

До складу корпорації увійшли ДП «Антонов», ПАТ УкрНДІАТ, ДП «Новатор», ДП «Харківський машинобудівний завод «ФЕД», ДП «Харківське агрегатне конструкторське бюро» та ПАТ Завод «Маяк».

«Це перші підприємства літакобудівного кластера, в подальшому відбудеться його істотне розширення. Це відкрита система для підприємств будь-якої форми власності», – підкреслили в «Укроборонпромі».

Авіабудівний кластер дозволить здійснювати чітку координацію розвитку шляхом встановлення загального планування серійного виробництва та єдиного центру закупівель матеріалів і комплектуючих. Це також прискорить процес імпортозаміщення й дасть новий поштовх науково-технічному розвитку та економіці держави в цілому.

«Ми отримаємо позитивний економічний ефект за рахунок об'єднання виробничих потужностей підприємств-учасників корпорації та зменшення рівнів управління та дублюючих служб», – заявив генеральний директор концерну Роман Романов.

Нагадаємо, що «Укроборнпром» і НАТО обговорили залучення України до проекту концепції Північноатлантичного альянсу «розумна оборона» та партнерських груп Агентства НАТО з підтримки й постачання (NSPA).

У квітні стало відомо, що НАТО відкрило представництво консультаційної підтримки в стінах будівлі державного концерну «Укроборонпром».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: