Чехія працевлаштує 5 тисяч висококваліфікованих українців

Читать на русском
В Чехії найбільший запит на інженерів-будівельників, електротехніків, механіків. Бракує працівників ІТ-сфери та медиків, особливо сестринського персоналу.

Уряд Чехії розробив пілотний проект працевлаштування п'яти тисяч громадян України за спрощеною процедурою.

Про це повідомляє «Слово і Діло», посилаючись на статтю в Deutsche Welle.

«Йдеться про полегшення процесу отримання довгострокової робочої візи для 5 тисяч українських висококваліфікованих працівників і робочих середньої технічної ланки щорічно», – йдеться в статті.

Урядовий механізм передбачає таку модель працевлаштування. Роботодавець шукає потрібного фахівця, укладає угоду та подає документи до консульської установи. Після цього працівники дипломатичного представництва призначають коротку співбесіду з потенційним працівником.

«Найбільший запит на інженерів-будівельників, електротехніків, механіків. Бракує працівників ІТ-сфери та медиків, особливо сестринського персоналу», – пояснює автор статті.

Відзначається, що в Чеській Республіці станом на кінець I кварталу 2016 року налічувалося понад 117 тис. вакансій.

Компанії, які беруть на роботу переселенців, можуть бути звільнені від податку на прибутокНародні депутати хочуть звільнити від оподаткування на прибуток підприємства, які забезпечують працевлаштування внутрішньо переміщених осіб з територій Криму та Донбасу.

Як повідомлялося раніше, найбільш високий рівень неофіційного працевлаштування зафіксований серед молоді 15-24 років – 35,8% і осіб віком 60-70 років – 36,2%.

Нагадаємо, що Міністерство соціальної політики запропонувало Кабміну спростити реєстрацію переселенців у службах зайнятості.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: