Компанії, які беруть на роботу переселенців, можуть бути звільнені від податку на прибуток

Читать на русском
Народні депутати хочуть звільнити від оподаткування на прибуток підприємства, які забезпечують працевлаштування внутрішньо переміщених осіб з територій Криму та Донбасу.

Народні депутати хочуть звільнити від оподаткування на прибуток підприємства, які забезпечують працевлаштування внутрішньо переміщених осіб з територій Криму та Донбасу.

Відповідний законопроект №3015 від 02.09.2015 авторства двох народних депутатів від «Блоку Петра Порошенка» зареєстрований на сайті Верховної Ради, пише «Слово і Діло».

Ініціаторами даного проекту закону стали Анатолій Матвієнко та Михайло Довбенко. Як пояснили нардепи, документом пропонується встановити критерії пільгового оподаткування суб'єктів господарювання, які використовують працю переселенців, аналогічно критеріям пільгового оподаткування прибутку підприємств, які використовують працю інвалідів.

Переселенцям спростять працевлаштуванняМіністерство соціальної політики пропонує уряду спростити реєстрацію переселенців в службах зайнятості.

Пільгове оподаткування пропонується не поширювати на прибуток, отриманий від продажу підакцизних товарів, а також послуг з поставки підакцизних товарів, отриманих у межах договорів комісії, поруки, доручення і т. д.

Кількість внутрішньо переміщених осіб, які мають на таких підприємствах основне місце роботи, має становити не менше 50% середньооблікової чисельності штатних працівників облікового складу, а фонд оплати їхньої праці має бути не менше 25% суми загальних витрат на оплату праці таких компаній.

За словами авторів даної ініціативи, законопроект не призведе до втрат з Бюджету, оскільки пільговому оподаткуванню підлягають тільки ті обсяги прибутку, які будуть сформовані після вступу законопроектом повноцінного статусу закону.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: