Неофіційне працевлаштування серед молоді сягнуло 36% – Денісова

Читать на русском
Основними причинами, які призвели до виникнення та розповсюдження тіньової зайнятості, є розбалансованість ринку праці та освітніх послуг.
Людмила Денисова

Найбільш високий рівень неофіційного працевлаштування зафіксовано серед молоді 15-24 років – 35,8%, та осіб віком 60-70 років – 36,2%.

Про це пише на своїй сторінці в Facebook нардеп від фракції «Народного фронту», голова комітету з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення Людмила Денісова, повідомляє «Слово і Діло».

«У I півріччі 2015 року, за офіційними даними Держстату, ми мали 26,4% населення, яке працювало на неформальних робочих місцях від загальної кількості зайнятого населення, що складало 4,3 млн осіб», – йдеться в повідомленні.

Депутат зазначила, що в таких областях, як Івано-Франківська, Рівненська, Закарпатська та Чернівецька відзначається практично 50% тіньової зайнятості.

«Щодо динаміки неформальної зайнятості, то слід зазначити, що її показник за останні 10 років зріс майже на 5%. Так, якщо в 2005 році рівень неформальної зайнятості склав 21,5%, то в 2015 році маємо 26,4%», – говорить Людмила Денісова.

За її словами, основними причинами, що призвели до виникнення та розповсюдження тіньової зайнятості, є розбалансованість ринку праці та освітніх послуг. «В результаті чого посилюються різниця в кількісно-якісній структурі ринку праці та невідповідність рівня кваліфікації потребам роботодавців», – пояснила нардеп.

Як змінилася зарплата українців у 2015 році«Слово і Діло» вирішило детально показати регіональну статистику падіння реальної заробітної плати українців.

До цього переліку також належать проблеми ринку праці, пов'язані з низькими економічними стимулами до офіційного працевлаштування, недосконалість організаційно-управлінських, регулятивних механізмів ринку праці та відсутність державної політики у сфері зайнятості населення, зокрема створення нових робочих місць.

Як раніше повідомляло «Слово і Діло», січневий показник середньої заробітної плати в Україні становив 4 тис. 362 грн або на 16,6% менше в порівнянні з даними за грудень 2015 року.

В цілому реальна заробітна плата українців за станом на червень 2015 року в річному вираженні зменшилася на 26,3%.

Згідно з даними «Слова і Діла», Людмила Денісова в статусі народного депутата України дала 10 обіцянок, з яких 3 виконала, а провалила лише одну.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: