Переселенцям спростять працевлаштування

Читать на русском
Міністерство соціальної політики пропонує уряду спростити реєстрацію переселенців в службах зайнятості.

Міністерство соціальної політики пропонує уряду спростити реєстрацію переселенців в службах зайнятості.

Для цього потрібно встановити чіткий перелік необхідних для цього документів, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Ми встановлюємо абсолютно простий і чіткий перелік документів, які потрібні людині, щоб скористатися послугами центрів зайнятості», - сказав на засіданні Кабінету міністрів міністр соціальної політики Павло Розенко.

Розенко зазначив, що існуючий порядок реєстрації в центрах зайнятості дозволяє чиновникам вимагати, наприклад, такий документ, як довідку від працедавця, який фактично залишився на окупованій території. При цьому, навіть за наявності всіх документів, якщо у переселенця в трудовій книжці відсутній запис про звільнення з останнього місця роботи, щодо нової роботи йому можуть відмовити.

Як повідомив міністр, в центрі зайнятості на сьогодні надали послуги з перенавчання, перекваліфікації та пошуку нової роботи лише 40 тисячам переселенців. За його словами, це близько 20% від числа переміщених осіб, які потребують допомоги держави з працевлаштуванням або перекваліфікацією.

Всього ж в Україні зареєстровано в якості переселенців близько 1 мільйона 370 тисяч осіб, які виїхали із зони АТО. При цьому наразі щотижня реєструються 15-20 тисяч нових внутрішньо переміщених осіб, які або не реєструвалися раніше, або продовжують виїжджати з гарячих точок.

***
Всі матеріали, які розміщені на цьому сайті із посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та/чи розповсюдженню в будь-якій формі, інакше як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: