Крім Швейцарії, грошовими махінаціями нардепа Мартиненка зацікавилася Чехія

Читать на русском
Прокуратура Чехії просить Україну допомогти в розслідуванні проти українського народного депутата від «Народного фронту» Миколи Мартиненка.

Прокуратура Чехії просить Україну допомогти в розслідуванні проти українського народного депутата від «Народного фронту» Миколи Мартиненка.

Про це у своєму Facebook повідомив нардеп від фракції «БПП» Сергій Лещенко, передає «Слово і Діло».

Відповідний запит чеська прокуратура надіслала Україні минулого тижня, стверджує Лещенко. У запиті повідомляється, що проти Мартиненка порушено кримінальне провадження на території Чеської Республіки. Зокрема, прокуратура Чехії просить Україну допитати Мартиненка, а також здійснити інші слідчі дії, написав Лещенко.

«Справа Мартиненка» або Зростаюча загроза олігархічних війнСправа бенефіціара «Народного фронту» і голови паливно-енергетичного комітету Верховної Ради Миколи Мартиненка загрожує обернутися новим етапом боротьби олігархічних груп і як наслідок – виходом «НФ» з коаліції.

За його словами, кримінальне провадження в Чехії порушене за тим же епізодом, що і у Швейцарії. «Платіж чеської компанії «Шкода» на панамську компанію Мартиненка в швейцарському банку, який трактується ними як хабар за право поставляти в Україну обладнання на атомні електростанції», – пояснив політик.

Він також повідомив, що провадження в Чехії веде спеціальний підрозділ поліції ÚOKFK (Útvar odhalování korupce a finanční criminality – Відділ з боротьби з корупцією та фінансовими злочинами). «Таким чином, крім Швейцарії, тепер розслідування проти найближчого соратника прем'єр-міністра проводиться на території Європейського Cоюзу», – резюмував Лещенко.

Нагадаємо, раніше Лещенко повідомляв, що Генеральна прокуратура Швейцарії офіційно підтвердила порушення кримінального провадження проти найближчого соратника прем'єр-міністра Арсенія Яценюка, народного депутата від «Народного фронту» Миколи Мартиненка.

До слова, останній свою провину заперечує – Мартиненко заявив, що не отримував претензій від правоохоронців України та Швейцарії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: