В «Укргазвидобуванні» розкрили плани з нарощування внутрішнього видобутку газу

Читать на русском
У планах «Укргазвидобування» стоїть будівництво дожимних компресорних станцій, доведення кількості ГРП цього року до 90 і 170 в 2020 році, нарощування кількості свердловин удвічі.

ПАТ «Укргазвидобування» планує наростити внутрішній видобуток природного газу завдяки його інтенсифікації через збільшення кількості операцій із гідророзриву пласта та капітального ремонту свердловин.

Про це пише на своїй сторінці в Facebook народний депутат Вікторія Войціцька за результатами виступу глави правління ПАТ «Укргазвидобування» Олега Прохоренка в Кабінеті міністрів, повідомляє «Слово і Діло».

«Інтенсифікація видобутку через ГРП, капітальний ремонт свердловин, колтюбінгові операції», – пише Войціцька.

«Укргазвидобування» планує побудувати дожимні компресорні станції, довести кількість ГРП цього року до 90 і 170 – в 2020 році, наростити кількість свердловин удвічі.

Длят того, щоб досягти поставленої мети, компанія потребує додаткової ресурсної бази в розмірі 4,9 млрд куб. м. Для цього потрібно інвестувати 100 млрд грн за 5 років.

У компанії підкреслили, що якщо ситуацію з внутрішнім видобутком природного газу залишити, як є зараз, то її рівень знизиться до 10 млрд куб. м до 2020 року. «1 млрд кубометрів на рік втрачається у видобутку, якщо нічого не робити», – йдеться в повідомленні.

Відзначимо, що ключовою метою ПАТ «Укргазвидобування» є збільшення видобутку природного газу на території України до 20 млрд куб. м до 2020 року.

НАБУ спільно з ФБР розслідує корупційну схему в «Укргазвидобуванні»Директор НАБУ Артем Ситник заявив, що ФБР допомагає його відомству в розкритті корупційних схем на ПАТ «Укргазвидобування».

Сьогодні стало відомо, що представники Служби безпеки заблокували роботу ПАТ «Укргазвидобування». В будівлі вилучають документи за 2014-2016 роки та особисті справи співробітників.

Як повідомлялося раніше, нова команда з тендерних закупівель в «Укргазвидобуванні» досягла економії 680 млн грн з липня 2015 року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: