«Нафтогаз» хоче знизити ренту з видобутку нафти

Читать на русском
При цінах на нафту в районі 30 доларів за барель її видобуток в Україні може стати збитковим.
Андрей Коболев

НАК «Нафтогаз України» має намір ініціювати зниження ставки рентної плати при видобутку нафти.

Про це повідомив у інтерв'ю журналу «Новое время» глава правління «Нафтогазу» Андрій Коболєв, передає «Слово і Діло».

«Ми хочемо вийти з пропозицією про зменшення ставки рентної плати, в тому числі для видобутку нафти», – каже Коболєв.

За його словами, НАК до зниження рентних платежів підштовхують низькі ціни на нафту, в результаті чого діяльність найбільшої нафтовидобувної компанії ПАТ «Укрнафта» може стати збитковою.

«При цінах на нафту в районі 30 доларів за барель видобуток в Україні нафти може стати збитковим», – сказав Коболєв.

Відзначимо, що глава правління «Укрнафти» Марк Роллінз відзначав, що при падінні ціни нафти нижче $33/барель компанія не зможе зберегти прибутковість.

Як раніше повідомлялося раніше, народний депутат і секретар комітету Верховної Ради з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки Вікторія Войціцька подала до Держгеонадр депутатське звернення з проханням призупинити дії ліцензій ПАТ «Укрнафта».

Нагадаємо, найбільша нафто- та газовидобувна компанія України «Укрнафта» подала до Міжнародного арбітражного суду в Гаазі позов проти Російської Федерації про захист своїх інвестицій.

ПАТ «Укрнафта» в січні-вересні 2015 року одержала чистий прибуток в розмірі 4,062 млрд грн. Це в 5,3 рази більше показника за аналогічний період минулого року. Чистий дохід компанії за дев'ять місяців 2015 року зріс на 15,5% – до 21,011 млрд грн.

НАК «Нафтогаз України» володіє 50%+1 акцій «Укрнафти». Групі компаній, пов'язаних з акціонерами «ПриватБанку», належить близько 42% акцій.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: