Міжнародні фахівці проведуть аудит українських газових родовищ

Читать на русском
«Укргазвидобування» спільно зі спеціалізованим альянсом розробляє питання про проведення технічного аудиту газових родовищ і свердловин України.

«Укргазвидобування» спільно зі спеціалізованим альянсом, який складається з 30 найбільших нафтогазових міжнародних та національних компаній, розробляє питання про проведення технічного аудиту газових родовищ і свердловин України.

Про це в інтерв'ю «РБК-Україна» розповів глава «Укргазвидобування» Олег Прохоренко, передає «Слово і Діло».

За його словами, проведення даного аудиту буде «революційною роботою» для України. Прохоренко впевнений, що даний аудит відкриє багато цікавого про стан газових родовищ і свердловин.

Україна позбавилася газової залежності від РФ – ЯценюкУкраїна змогла стабілізувати економічну ситуацію в країні й позбутися повної залежності від російського газу.

«З одного боку, наші геологи говорять про те, що у нас виснажена ресурсна база, а з іншого – ми бачимо, що компанія продовжує видобувати газ. Тому постає питання, як далі розвиватися», – пояснив глава «Укргазвидобування».

Також Прохоренко розповів, що в результаті аудиту стане відомо про справжній стан українських родовищ газу. Крім цього, за його словами, незалежна зовнішня міжнародна експертиза дасть Україні рекомендації, до якого родовища які будуть потрібні інвестиції, та який у них потенціал. «Тоді ми зможемо розробити інвестпрограму і, власне, стратегію розвитку видобутку», – додав він.

Крім того, керівник держпідприємства сказав, що на даний момент «Укргазвидобування» розробляє питання про проведення технічного аудиту з альянсом Peter Skills, до якого входять найбільші нафтогазові компанії, в тому числі British Petroleum, Chevron і Shell.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: