«Укргазвидобування» заощадило до 680 млн грн на держзакупівлях із липня 2015 року

Читать на русском
Якщо припустити, що в середньому вартість на тендерах була завищена втричі, Укргазвидобування не дала вкрасти за 8-9 місяців близько 2 млрд грн.
Роман Біляга

Нова команда з тендерних закупівель в «Укргазвидобуванні» досягла економії 680 млн грн з липня 2015 року.

Про це в інтерв'ю «ЛІГАБізнесІнформ» заявив відповідальний за реформування системи закупівель у найбільшій компанії країни НАК «Нафтогаз України» Роман Біляга, повідомляє «Слово і Діло».

«На тендерах нова команда заощадила 680 млн грн з липня 2015 року», – говорить Роман Біляга.

Як приклад Біляга навів ситуацію з держзакупівлями в УГВ до та після впровадження системи електронних закупівель ProZorro.

«У листопаді 2015 року, ми купили ксантановий полімер за 400 тис. грн через ProZorro, при цьому від стартової ціни заощадили 9%. Але в квітні 2015 року попередня команда закупила такий самий обсяг цього товару в того ж постачальника за 1,2 млн грн. Ціна відрізняється втричі», – пояснив Роман Біляга.

Таким чином, якщо припустити, що в середньому вартість на тендерах була завищена втричі, «Укргазвидобування» не дало вкрасти за 8-9 місяців близько 2 млрд грн.

За його словами, економія коштів за держзакупівлями рахується шляхом визначення різниці між середньою ринковою ціною та ціною покупки.

«А взагалі за багатьма тендерами в першій половині 2015 року та в 2014 році перевищення ціни покупки від ціни становило від 300% до 500%», – додав Біляга.

Нагадаємо, що Національне антикорупційне бюро спільно з Федеральним бюро розслідувань (ФБР США) вивчають можливість використання корупційних схем на ПАТ «Укргазвидобування».

Раніше «Укргазвидобування» звернулося до суду з вимогою скасувати контракти майже з усіма вітчизняними видобувачами газу через невиконання ними умов співпраці.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: