НАБУ спільно з ФБР розслідує корупційну схему в «Укргазвидобуванні»

Читать на русском
США вирішили допомогти українському Антикорупційному бюро в розслідуванні корупційних схем на державних підприємствах.

Директор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник заявив, що американське Федеральне бюро розслідувань допомагає його відомству в розкритті корупційних схем на ПАТ «Укргазвидобування».

Про це він повідомив під час першого звіту НАБУ про виконану роботу, повідомляє «Слово і Діло».

Як стверджує директор НАБУ, афера з «Укргазвидобуванням» обійшлася державі в 1 млрд гривень. Він зазначив, що до справи причетні народні депутати.

«Нами було встановлено, що окремі особи, в тому числій народні депутати України, використовуючи схему спільної діяльності приватних підприємств з «Укргазвидобуванням», протягом 2014 року реалізовували природний газ через фірми-прокладки за заниженими цінами, в результаті держава недоотримала прибуток – 1 млрд гривень. Розслідування проводиться спільно з ФБР», – зазначив Ситник.

За його словами, сума збитків державних підприємств за рік склала 110 млрд гривень. Директор НАБУ зазначив, що частина цих коштів була виведена кримінальним шляхом.

«У березні в суди будуть передавати перші справи щодо держпідприємств. Очікуємо приватизації та вважаємо це полем для зловживань», – заявив він.

Крім того, директор Бюро зазначив, що незабаром перша справа, яка стосується Запорізького обленерго, буде передана до суду.

«Національне антикорупційне бюро України зараз веде 70 кримінальних справ. Перша справа скоро буде передана до суду, вона стосується «Запоріжжяобленерго», – заявив Ситник.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: