«Укргазвидобування» скасовує контракти з вітчизняними видобувачами газу

Читать на русском
ПАТ Укргазвидобування звинувачує практично всіх своїх постачальників у саботуванні умов контракту та невиконанні плану з видобутку блакитного палива.

Публічне акціонерне товариство «Укргазвидобування», що входить до структури «Нафтогазу України», звернулося до суду з вимогою скасувати контракти майже з усіма вітчизняними видобувачами газу через невиконання ними умов співпраці.

Про це з посиланням на «Інтерфакс-Україна» пише «Слово і Діло».

Зокрема, як заявив голова правління компанії Олег Прохоренко, головним пунктом, за яким були порушені умови контактів, є обсяг видобутого газу – лише 1,159 млрд куб. м замість 1,5 млрд куб. м за 2015 рік.

«Невиконання домовленостей відбулося, оскільки не були інвестовані необхідні кошти, не проводилися ремонтні роботи свердловин, заплановані на 2015 рік», – констатував Прохоренко.

Крім того, більшість видобувачів так і не встановили автоматизовані прибори обліку, а з багатьма із них так і не вдалося знайти компромісу щодо реалізації продукції й середньої ціни на неї.

Також Прохоренко повідомив, що через несплату рентних платежів Держгеонадр призупинила спецдозвіл на експлуатацію родовища «Укргазвидобування».

Як відомо, «Укргазвидобування» є найбільшою газовидобувною компанією України та головним постачальником вітчизняного блакитного палива.

Нагадаємо, раніше міністр енергетики Володимир Демчишин висловив сумнів у тому, чи варто цього року Україні відмовлятися від імпорту газу з Росії.

***
Всі матеріали, які розміщені на цьому сайті із посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та/чи розповсюдженню в будь-якій формі, інакше як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: