Справу проти Мосійчука не закриють навіть після рішення суду – експерт

Читать на русском
Андрій Дудаполітолог

В цій ситуації важко говорити, якою була мотивація прокуратури, але це, з великою ймовірністю, не політичне замовлення Банкової.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив політолог Андрій Дуда, аналізуючи інформацію про те, що Верховний суд визнав незаконним рішення Ради про арешт Ігоря Мосійчука.

«Зрозуміло, що було багато політичних спекуляцій, але, скоріш за все, була якась ситуація, пов'язана з відносинами саме з прокуратурою або конкретно Мосійчука, або ж фракції Ляшка», – вважає Дуда.

На його переконання, якогось замовлення, пов'язаного з політичними групами чи Банковою, шукати не варто.

«Справа Мосійчука – це питання відносин із прокуратурою, а не з владою чи АП», – підкреслив він.

Зважений та щасливий: як виконує свої обіцянки Ігор Мосійчук?Наскільки відповідально справляється з виконанням своїх обіцянок народний депутат України Ігор Мосійчук?

Політолог припустив, що справа Мосійчука не закрита навіть після рішення Верховного суду.

«Складність у тому, що були зібрані достатньо серйозні докази винуватості й це варто визнати. Відео було сильним аргументом прокуратури. Наразі може бути прецедент, коли саме на такій підставі можуть бути оскарження та зовсім інші рішення», – констатував Андрій Дуда.

Крім того, політолог додав, що зараз критика з боку «Радикальної партії» на адресу влади є результатом того, що Ляшко опинився поза політичною грою. «Фактор Ляшка» не варто пов'язувати із загальною картиною довіри чи недовіри до Порошенка.

Додамо, що наразі лідер «Радикальної партії» Олег Ляшко заявив про намір відсьогодні, 10 травня, блокувати роботу парламенту та закликав протистояти встановленню Президентом Петром Порошенком диктатури.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: