Верховний суд визнав незаконним рішення Ради про арешт Мосійчука

Читать на русском
Колегія адміністративної палати ВСУ визнала незаконним рішення парламенту про арешт нардепа Ігоря Мосійчука.

Колегія адміністративної палати Верховного суду України визнала незаконним рішення Верховної Ради про арешт народного депутата від фракції «Радикальної партії» Ігоря Мосійчука.

Про це в Facebook написав сам нардеп, повідомляє «Слово і Діло».

«Ми перемогли: Верховний суд України підтвердив рішення Вищого адміністративного суду щодо визнання незаконною постанови Верховної Ради про притягнення мене до кримінальної відповідальності, затримання та арешт. Це ще один крок до встановлення верховенства закону: ми довели, що в парламенті сиділи «шулери», які чинили наді мною політичну розправу», – заявив Мосійчук після того, як колегія адміністративної палати Верховного суду України повернулася з нарадчої кімнати.

За його словами, справа проти нього була сфальсифікована й тепер використовується як інструмент тиску на нього особисто та фракцію. Мосійчук додав, що домагатиметься спростування звинувачень у рамках цієї кримінальної справи.

«Я переконаний, що рано чи пізно це рішення ВСУ стане підставою для притягнення до відповідальності тодішнього генерального прокурора Віктора Шокіна та керівництва Верховної Ради», – наголосив нардеп.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: