Ляшко озвучив маніфест «проти узурпації влади Порошенком»

Читать на русском
Радикальна партія з 10 травня буде блокувати роботу Верховної Ради, якщо не буде виконана низка вимог.

Лідер «Радикальної партії» Олег Ляшко заявив, що депутати його фракції з 10 травня блокуватимуть роботу Верховної Ради, якщо не буде виконана низка його вимог.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook, передає «Слово і Діло».

Олег ЛяшкоГолова "Радикальної партії Олега Ляшка"
Ляшко заявив, що «радикали» ініціюють процедуру імпічменту ПрезидентаСказано 4 квітня 2016 р.Статус обіцянки: Виконано

«Пропоновані нами кроки для протидії узурпаторським намірам Порошенка: ухвалення парламентом законів про процедуру імпічменту Президента, про тимчасові слідчі комісії, про вибори; розпуск старого складу ЦВК і призначення нового; звільнення 6 суддів КС, які в 2010 році скасували Конституцію України; обрання незалежного від Президента генерального прокурора; створення парламентської ТСК з розслідуванню офшорів Президента та його оточення. Є ще низка кроків, які поки що рано озвучувати», – повідомив політик.

Ляшко також навів кілька фактів, які, на його думку, свідчать про «кроки Президента Порошенка, спрямовані на узурпацію ним влади в Україні».

Порошенко досі не представив кандидатури членів нової ЦВКДепутати Верховної Ради запропонували 30 кандидатур на посади членів Центральної виборчої комісії, а от Президент своїх пропозицій так і не вніс.

«Змова з олігархами та «регіоналами» в Раді; формування коаліції «тушок»; призначення прем'єром контрольованого Гройсмана; неконституційне рішення Конституційного суду щодо регламенту, яке дозволяє коли завгодно змінювати Конституцію; нерозпуск з метою використання ще «януковичівского» складу Центрвиборчкому та Конституційного суду; відмова підтримати новий закон про вибори народних депутатів, який дозволить подолати корупцію в політичній системі», – заявив головний «радикал» країни.

Також лідер «РПЛ» звинуватив Порошенка у протягуванні змін до Конституції «з метою встановлення монопольного впливу на судову систему» та спробі призначити «свого чергового кума» генеральним прокурором. Політик також вважає, що НАБУ має розслідувати корупційні злочини найближчого оточення Президента.

Насамкінець Ляшко згадав про порушення кримінальних справ, переслідування та позбавлення мандатів окремих народних депутатів, а також про «переслідування» деяких українських ЗМІ, зокрема Савіка Шустера та «112 каналу».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: