Зважений та щасливий: як виконує свої обіцянки Ігор Мосійчук?

Читать на русском
Народний депутат України, заступник голови одного з парламентських комітетів Ігор Мосійчук роздав на сьогоднішній день 79 обіцянок.
Ігор Мосійчук

15 березня Верховний суд України не зміг позбавити народного депутата України Ігоря Мосійчука депутатської недоторканності та подав запит про законність такого рішення до Конституційного суду. У зв'язку з цим Мосійчук може поки що спокійно виконувати свої депутатські обов'язки.

Чи зможе Мосійчук підвищити свій рейтинг відповідальності, чи провалить ще кілька обіцянок? Все залежить від нього. А «Слово і Діло» покаже, як нардеп виконував свої попередні обіцянки.

«Слово і Діло» наразі зареєструвало 79 обіцянок Ігоря Мосійчука, з яких 39% є невиконаними.

Пам'ятайте ажіотаж останніх тижнів навколо відставки Шокіна? А ось Ігор Мосійчук обіцяв зібрати 150 підписів за його відставку ще минулого літа. Щоправда, зібрав лише 112. Таким чином, обіцянка не виконана.

Того ж літа, 10 червня 2015 року, Мосійчук обіцяв «наступного тижня» ініціювати зміни до Кримінального кодексу про посилення покарання за пропаганду сексуальних збочень. Наближається вже наступне літо, а ініціатива Мосійчука так і залишилася невнесеною.

В серпні Мосійчук пообіцяв, що «РПЛ» ініціює ліквідацію Міністерства інформаційної політики України. Однак відповідна ініціатива ані Мосійчуком, ані іншими «радикалами» в Раді не зареєстрована.

Вже будучи заарештованим за підозрою у хабарництві, 17 жовтня того ж року Мосійчук пообіцяв протягом 5 днів оприлюднити на прес-конференції докази корупції, шантажу та інших правопорушень серед вищих посадових осіб держави, але обіцянку цю він провалив.

Чекають свого виконання ще 36 обіцянок Мосійчука, що становить 46% від загального числа обіцянок нардепа.

На цю мить чекають свого виконання, зокрема, такі обіцянки нардепа: домогтися покарання винних у Іловайській трагедії; надати докази того, що його зізнання в хабарництві було отримано шляхом тортур; винести питання про звільнення причетних до незаконного видобутку бурштину рівненських силовиків на засідання профільного комітету ВРУ.

Виконаних обіцянок у Мосійчука на сьогодні 12.

Основні його досягнення: повернення до держвласності Запорізького алюмінієвого комбінату, ухвалення закону «Про ринок природного газу» та скасування у 2015 році канікул для парламентарів.

Щоб ознайомитися з аналізом обіцянок колег Мосійчука Олега Ляшка та Андрія Лозового, достатньо клікнути на їхні прізвища.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: