В Україні може з'явитися Нацагентство вина

Читать на русском
Міністерство аграрної політики та продовольства України має намір підтримувати виноробів країни на законодавчому рівні.

Міністерство аграрної політики та продовольства України має намір розвивати в країні виноробну галузь і створити спеціальний держорган, який контролюватиме виноробство.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Урядовий портал».

«Розвиток виноградно-виноробної галузі стримує низка факторів. Ліцензія на право торгівлі власним вином вартістю 500 тисяч гривень в зародку вбиває малого виробника. Також не вистачає пільгових довгострокових кредитів на закладку виноградників і технологічну модернізацію», – акцентувала заступник міністра АПК Інна Гребенюк на сьогоднішньому відкритті Першого національного виноробного форуму.

Мінагропрод вирішив розслідувати необґрунтоване зростання цін на цукорМіністерство аграрної політики і продовольства має намір розслідувати підвищення ціни на цукор для українців.

Заступник голови відомства зазначила, що для розвитку виноробства в країні, зокрема, необхідно вдосконалити механізми нарахування орендної плати за землі під молодими багаторічними насадженнями.

«Після окупації Криму Україна втратила близько 20 тисяч га виноградників. Маємо відновити цей потенціал. Отже, маємо на законодавчому рівні стимулювати збільшення площ виноградників. У тому числі за рахунок пільгових умов оренди землі», – сказала Гребенюк.

Також чиновник заявила про плани відомства створити в країні Національне агентство винограду та вина, яке займатиметься вирішенням проблем виноробної галузі.

Нагадаємо, цього року Міністерство аграрної політики та продовольства України заявило про намір залучити кредит від ЄБРР на підтримку малих і середніх фермерських підприємств.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: