Омелян розповів, на яких умовах очолив Мінінфраструктури

Читать на русском
Новий глава Мінінфраструктури розповів, які умови він висунув Гройсману, щоб працювати на цій посаді.
Володимир Омелян

Володимир Омелян очолив Міністерство інфраструктури України, висунувши главі нового уряду Володимиру Гройсману низку умов.

Про це новоспечений міністр розповів у інтерв'ю «ЛИГА.net», пише «Слово і Діло».

За словами Омеляна, серед його умов була відсутність політичного тиску, можливість здійснення реформ і самостійна кадрова політика.

«Наприклад, однією з ключових вимог перед тим, як погодитися стати міністром, було призначити керівників «УЗ» та «Укрпошти». Якщо їх завтра (20 квітня – Ред.) призначить Кабмін, це означатиме, що країна зробила якісний крок уперед», – зазначив міністр.

За його словами, зараз найбільш вдалий момент для незалежних призначень, оскільки, схоже, з'явилася політична воля до якісних змін.

У Мінінфраструктури назвали відповідальних за провал «Шовкового шляху»Проект Новий Шовковий шлях перебуває під загрозою закриття через відсутність клієнтів на перевезення з Китаю до Європи.

«Це підтверджує й те, що рішення номінаційного комітету цього разу не заблоковане. Адже не буває неорганізованих судових процесів, за ними завжди хтось стоїть. Те, що цього не було зараз, – великий успіх, тому що спокуса та бажання це зробити (заблокувати конкурс з вибору очільників «Укрзалізниці» та «Укрпошти» – Ред.) були величезними», – вважає Омелян.

Щодо планів на найближче майбутнє, то критично важливим, на думку Омеляна, є ухвалення базових законопроектів про залізничний транспорт, «Укравтодор», дорожній фонд, внутрішні водні шляхи, реформування Адміністрації морських портів і можливість новому керівнику «УЗ» реалізувати себе в українських умовах.

Нагадаємо, раніше новий керівник «Укрзалізниці» Войцех Бальчун, будучи ще в статусі кандидата, розповів про свої перші кроки на посаді.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: