У Мінінфраструктури назвали відповідальних за провал «Шовкового шляху»

Читать на русском

Березень добігає кінця, а обіцяна міністром інфраструктури Андрієм Пивоварським комерційна експлуатація проекту «Новий Шовковий шлях» так і не розпочалася.

Більше того, саме існування проекту сьогодні перебуває під загрозою, оскільки поки що, за даними експертів, охочих скористатися послугами українського перевізника немає. Станом на 28 березня контейнерний потяг, який перебуває на станції Достик на кордоні Казахтану й КНР, не виходить на зворотній маршрут через відсутність клієнтів.

Володимир Омелян: реформуванню залізниці заважає олігархічне лобі у Верховній РадіЗаступник міністра інфраструктури України Володимир Омелян розповів про основні досягнення Міністерства за 2015 рік і плани на майбутнє.

Попри те, що загальна тривалість доставки вантажу виявилася коротшою, ніж морським шляхом з ЄС до Китаю та суходільним – через територію Білорусі та Росії, маршрут усе ще залишається економічно невигідним: оголошена «Укрзалізницею» вартість транспортування 40-футового контейнера становить 5559 доларів США, що у 2-3 рази дорожче за вартість перевезення тієї самої ваги автомобілями через територію Білорусі та Росії.

У Мінінфраструктури коментувати ситуацію відмовилися, зазначивши, що відповідальним за формування відповідного контейнерного потяга є ПАТ «Укрзалізниця». «Слово і Діло» направило інформаційний запит до УЗ, а тим часом відповідна обіцянка міністра інфраструктури Андрія Пивоварського отримує статус «не виконано».

Більше про амбітний транспортний проект – в інфографіці «Слова і Діла».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: