У ДФС відзвітували про боротьбу з конвертаційними центрами

Читать на русском
У справах щодо ухилення від сплати ПДВ фіскали розпочали 716 досудових розслідувань на суму понад 22 млрд грн.
Голова ДФС України Роман Насіров

За підсумками I кварталу 2016 року працівники Державної фіскальної служби України ліквідували 30 конвертаційних центрів, до складу яких входило 309 транзитно-конвертаційних підприємств.

Про це повідомив глава ДФС Роман Насіров, передає «Слово і Діло».

«З початку року кожні три дні ми викривали конвертцентр, а це 30-50, а іноді й більше фіктивних підприємств, якими користувалися злочинці», – зазначив Насіров.

За його словами, з початку року ДФС ініціювала 54 кримінальних провадження за фактами незаконно заявлених до відшкодування коштів на суму близько 415 млн грн, а також незаконно відшкодованих із Бюджету понад 16 млн грн ПДВ.

У справах щодо ухилення від сплати ПДВ фіскали почали 716 досудових розслідувань на суму понад 22 млрд грн. «Із них 365 млн грн уже відшкодовано», – пояснив Насіров.

Насіров підкреслив, що припинення таких протиправних махінацій дозволило забезпечувати високі обсяги надходжень ПДВ до Бюджету. «Лише в березні цього року до Бюджету надійшло майже 29 млрд грн цього податку», – додав глава ДФС.

Бюджет отримає додатково 2 млрд грн від продажу палива – ДФСГлава ДФС Роман Насіров і його перший заступник Сергій Білан провели зустріч із представниками компаній-виробників і реалізаторів нафтопродуктів, на якій обговорили впровадження контролю за обігом нафтопродуктів і його фіскальні ризики.

Як повідомлялося раніше, ДФС України за підсумками роботи в березні зібрала податків і зборів в розмірі 60,3 млрд грн, що є рекордним показником у місячному вираженні.

В березні Роман Насіров заявив, що на сьогоднішній день проблем із регулярним відшкодуванням ПДВ не існує.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: