Насіров поскаржився на маленькі зарплати в ДФС

Читать на русском
Незважаючи на найвищу корумпованість серед відомств, Насіров скаржиться на низькі зарплати його працівників.

Глава Державної фіскальної служби України Роман Насіров повідомив, що працівники відомства отримують низькі зарплати.

Про це він розповів у інтерв'ю «Українським новинам», повідомляє «Слово і Діло».

За його словами, заступник голови фіскальної служби отримує трохи більше 5 тисяч гривень, а рядовий працівник – трохи більше тисячі.

«Близько 5,3 тис. гривень. У рядового працівника, який працює в регіональному підрозділі, розмір окладу становить 1 378 гривень. Якщо ми запрошуємо людину з європейської митниці, то це не порівняти з тією зарплатою, яку він отримує вдома й на яку він може прожити», – зазначив Насіров.

Глава ДФС повідомив, що йому потрібно працювати близько 9 років, щоб заробляти, як глава якоїсь великої державної компанії. «Це і формує дисбаланс, і виступає демотивуючим фактором. Насправді, погано не те, що у них великі зарплати, а те, що в нас – маленькі», – додав він.

Також Насіров розповів, що в результаті скорочення кількості працівників вдалося трохи підвищити заробітну плату тим, хто залишився.

Нагадаємо, що «Слово і Діло» займається моніторингом обіцянок українських політиків та чиновників. Роман Насіров роздав 18 обіцянок, з яких 11 перебувають у процесі виконання, 5 – виконані, а ще 2 – не виконані. Рейтинг відповідальності очільника ДФС складає 28%.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: