Фіскали відзвітували про рекордний збір податків

Читать на русском
Якщо в січні та лютому 2016 року Фіскальна служба зібрала додатково по 4 млрд грн, то в березні перевищення плану досягло 6 млрд грн.
Глава ГФС Роман Насіров

Державна фіскальна служба України за підсумками роботи в березні зібрала податків і зборів у розмірі 60,3 млрд грн, що є рекордним показником у місячному вираженні.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби ДФС, передає «Слово і Діло».

«Таких надходжень ще ніколи не було», – підкреслив глава Служби Роман Насіров на прес-конференції у вівторок.

Як повідомив Насіров, з початку року ДФС постійно перевиконує план зі збору податків. Але якщо в січні й лютому 2016 року Фіскальна служба зібрала додатково по 4 млрд грн, то в березні перевищення плану сягнуло 6 млрд грн.

В цілому за підсумками I кварталу 2016 року ДФС вдалося зібрати 140,7 млрд грн, що на 35,3% більше, ніж за аналогічний період 2015 року.

За групами податків ситуація виглядає наступним чином.

Надходження від податку на додану вартість у березні склали 29 млрд грн.

Митниця забезпечила надходження більш ніж на 16 млрд грн. Притому, що в травні-грудні 2015 року надходження коливалися в діапазоні 9,6-12,5 млрд грн на місяць.

Податку на прибуток було зібрано на суму 12,3 млрд грн при плані 11 млрд грн.

Відзначимо, що податкові надходження в 2016 році заплановані на рівні 600 млрд грн.

У Генпрокуратурі не бачать складу злочину в офшорах ПорошенкаПрокурор ГПУ Владислав Куценко заявив, що складу злочину в офшорах Президента України Петра Порошенка немає.

Нагадаємо, що сьогодні Роман Насіров доручив перевірити інформацію про підприємства Петра Порошенка в зарубіжних офшорах.

Як повідомлялося раніше, Державна фіскальна служба в 2016 році заново ініціює процес проведення податкової реформи, оскільки минулого року вона так і не була доведена до кінця.

«Слово і Діло» зафіксувало всього 18 обіцянок глави ДФС, з яких він виконав 5 (28%), а 2 (11%) йому виконати не вдалося. З повним переліком обіцянок Романа Насірова можна ознайомитися за посиланням.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: