Насіров не впорався з контрабандою на митниці: 100 днів виявилося замало

Читать на русском
Керівник Державної фіскальної служби Роман Насіров не виконав свою обіцянку викорінити контрабанду на митниці протягом 100 днів.
Роман Насіров

Одна з найвідоміших і найактуальніших на сьогодні обіцянок, які проголошували українські чиновники, належить главі Державної фіскальної служби Роману Насірову: 27 липня він пообіцяв протягом 100 днів викорінити контрабанду на митниці.

Втім, перемогти таке корупційне явище, як контрабанда, для Насірова виявилось не так просто, пише «Слово і Діло».

6 серпня голова ДФС на прес-конференції за результатами трьох місяців перебування на посаді заявив, що основну частину організованої корупції у Державній фіскальній службі подолано. Нагадаємо, що Роман Насіров очолює Державну фіскальну службу України з 5 травня 2015 року.

18 жовтня керівник ГО учасників АТО «Справедливість» Тарас Костанчук розповів, що Україна володіє всіма необхідними ресурсами для подолання контрабанди, але вони не лише не використовуються, але й підтримуються владою.

Станом на 12 листопада в Україні продовжують працювати контрабандні схеми. Також, за словами замглави ДФС Сергія Білана, контрабандні товари продовжують надходити на територію Донбасу.

В коментарі «Слову і Ділу» економіст Юрій Буздуган висловив думку, що контрабанда в Україні буде завжди й перемогти її неможливо. «І якщо йдеться про те, щоб контрабанди не було взагалі, то такого не зробить жоден уряд, але можна знизити її рівень до прийнятного, тобто перетворити контрабанду хоча б не на системне явище», – вважає експерт.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: