Європа отримала можливість зберігати газ в українських сховищах

Читать на русском
Максимальна добова вхідна потужність із боку України становить 19 млн куб. м. на добу на постійній основі.

Газовий інтерконнектор між Україною та Словаччиною з квітня почне роботу в двонаправленому режимі, що дозволить європейським трейдерам використовувати українські підземні сховища газу для його зберігання.

Про це йдеться в повідомленні оператора газотранспортної системи Словаччини Eustream, передає «Слово і Діло» з посиланням «Інтерфакс-Україна».

«З 1 квітня 2016 року точка з'єднання Будінце стає двобічною – з можливістю входу з боку України в напрямку системи Eustream», – йдеться в повідомленні.

У компанії підкреслюють, що максимальна добова вхідна потужність з боку України становить 19 млн куб. м на добу на постійній основі.

Eustream також говорить про надання потенційним клієнтам додаткової вхідної потужності з території України, але вона поки буде доступна на непостійній основі.

Нагадаємо, що інтерконнектор «Вояни-Ужгород» досі використовувався лише для поставок газу зі Словаччини в Україну, інші транспортні потужності були законтрактовані на словацькій стороні «Газпромом».

Експерт: РФ сама ставить хрест на газовому діалозі з УкраїноюСпеціаліст прокоментував заяву керівництва НАК «Нафтогаз» про те, що Україна може обходитися без газу з РФ цілий рік.

Цей факт не давав іншим компаніям доступу до транспортування газу з України до Словаччини. Ця можливість є необхідною умовою при використанні українських ПСГ в інтересах європейських компаній.

Як повідомлялося раніше, «Укртрансгаз» поставив європейським споживачам у березні на 2 млрд куб. м більше, ніж за аналогічний період минулого року.

Міністр енергетики Російської Федерації Олександр Новак заявив, що відомство готове продавати газ Україні за ціною нижче 180 доларів за тисячу кубометрів.

***
Всі матеріали, які розміщені на цьому сайті із посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та/чи розповсюдженню в будь-якій формі, інакше як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: