Експерт назвав розрахункову ціну російського газу для України на II квартал

Читать на русском
У перерахунку на стандарт контракту між Газпромом і Нафтогазом у квітні середня ціна російського газу на кордоні Німеччини складе приблизно 4,25 долл./MMBtu або 136 дол./тис. куб. м.

У перерахунку на стандарт контракту між «Газпромом» і «Нафтогазом» від 2009 року розрахункова ціна реалізації газу за межі територій держав-учасниць СНД за податковий період березня 2016 року була нижчою, ніж $160/тис. куб. м.

Про це пише в своєму Livejournal президент консалтингової компанії East European Gas Analysis Михайло Корчемкін, повідомляє «Слово і Діло».

«Середня ціна російського газу, експортованого в «далеке зарубіжжя», вже є досить низькою. Згідно даним Федеральної антимонопольної служби РФ, розрахункова ціна реалізації газу за межі територій СНД за податковий період березня 2016 року була нижчою, ніж $160/тис. куб. м (у перерахунку на стандарт контракту між «Газпромом» і «Нафтогазом»)», – пише Корчемкін.

За його оцінкою, в перерахунку на стандарт контракту між «Газпромом» і «Нафтогазом» у квітні середня ціна російського газу на кордоні Німеччини складе приблизно $4,25/ MMBtu або $136/тис. куб. м.

Україна без російського газу – підіб'ємо підсумкиЗниження споживання газу відбувалося не лише за рахунок падіння промисловості окупованого Донбасу. В промисловості споживання блакитного палива скоротилося на 7 млрд куб м.

Таким чином, розрахункова ціна російського газу для України не має перевищувати $160/тис. куб. м.

Вчора міністр енергетики Росії Олександр Новак заявив, що з 1 квітня «Газпром» буде постачати газ Україні за контрактною ціною.

Також російська сторона демонструє готовність почати поставки природного газу в Україну, щойно почнеться традиційний сезон закачування до підземних сховищ.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: