У «Нафтогазі» розповіли, у скільки обійдеться наповнення підземних сховищ на сезон 2016/17

Читать на русском
Для проходження опалювального сезону 2015/16 Нафтогаз взяв у Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР) кредит у розмірі 300 млн дол.
Андрій Коболєв

НАК «Нафтогаз України» розраховує на отримання близько $500 млн кредитних коштів під фінансування закупівлі природного газу для його закачування до підземних сховищ..

Про це повідомив голова правління НАК «Нафтогаз України» Андрій Коболєв, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Українські Новини».

«Ми найближчим часом будемо гасити кошти ЄБРР, після іх погашення ми плануємо взяти додаткове фінансування. Сума, про яку ми зараз говоримо, – приблизно 0,5 млрд доларів», – сказав Коболєв.

Нагадаємо, що для проходження опалювального сезону 2015/16 «Нафтогаз» залучив у Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР) кредит у розмірі $300 млн.

Кабмін продовжив дію пільгової ціни газу для українцівКабінет міністрів України зміг продовжити спеціальне зобов'язання НАК «Нафтогаз України» з продажу природного газу населенню за спеціальною ціною ще на місяць.

Як повідомлялося раніше, в разі необхідності ЄБРР поповнить поновлювану кредитну лінію на купівлю газу для проходження опалювального сезону 2016/17 в Україні, для чого профільному Міністерству або Кабміну потрібно буде зробити нову заявку.

Зараз НАК «Нафтогаз України» веде переговори з інвестиційним банком Goldman Sachs, Корпорацією приватних зарубіжних інвестицій США (Overseas Private Investment Corporation, OPIC) та Міжнародною фінансовою корпорацією (IFC) про залучення коштів для фінансування поповнення українських ПСГ природним газом у літній період.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: