«Укртрансгаз» суттєво збільшив поставки газу до ЄС

Читать на русском
У березні споживання природного газу в Україні склало 3,5 млрд куб. м, що на 0,1 млрд куб. м менше, ніж у березні 2015 року.

Згідно з оперативною інформацією, «Укртрансгаз» поставив європейським споживачам в березні на 2 млрд куб. м більше, ніж за аналогічний період минулого року.

Про це на своїй сторінці в Facebook написав глава відділу PR «Укртрансгазу» Максим Білявський, повідомляє «Слово і Діло».

«Транспортування газу для європейських споживачів традиційно виконувалося відповідно до поданих заявок і своєчасно. Всього в березні для європейських споживачів було транспортовано 6,8 млрд куб. м, що на 2 млрд куб. м більше минулорічних показників», – пише він.

За той же період споживання природного газу в Україні склало 3,5 млрд куб. м, що на 0,1 млрд куб. м менше, ніж у березні 2015 року.

«Для вітчизняних потреб блакитне паливо надходило лише з території Європи (і так вже 126 днів) – 0,53 млрд куб. м», – пише Білявський.

Станом на перше квітня в українських підземних сховищах зберігається 8,542 млрд куб. м, що на 0,8 млрд куб. м більше, ніж було минулого року.

Обсяги внутрішнього видобутку природного газу в березні склали 1,7 млрд куб. м, що відповідає показникам минулого року.

Як повідомлялося раніше, дохід України від надання послуг з транспортування природного газу в 2015 році перевищив $2 млрд.

ПАТ «Укртрансгаз» планує до кінця року приступити до початку процесу модернізації української газотранспортної системи.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: