США перекинули винищувальну ескадрилью в Ісландію проти агресії РФ

Читать на русском
В Ісландію та Нідерланди США відправили 12 винищувачів F-15C і близько 350 льотчиків з метою подальшого стримування російської агресії в регіоні.
винищувач F-15C

Сполучені Штати направили винищувальну ескадрилью в складі 12 літаків на територію Ісландії та Нідерландів на противагу агресії Російської Федерації.

Про це інформують ВПС США, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на CNN.

Згідно з оприлюдненою інформацією, в Ісландію та Нідерланди США відправили 12 винищувачів F-15C і близько 350 льотчиків. Ці сили спрямовані на подальше стримування російської агресії в регіоні.

Про відповідне рішення Пентагону повідомив головнокомандувач силами НАТО в Європі Філіп Брідлав. Танкові бригади з лютого 2017 року по черзі перебуватимуть у Болгарії, Румунії, Польщі, Латвії, Литві та Естонії. Відзначається, що більшість військових є громадянами США.

Україна відновлює виробництво крилатих ракетУкраїна має значний потенціал у виробництві крилатих ракет малої дальності для потреб значної частини європейських держав. Україна та НАТО шукають шляхи обміну технологіями.

«Збільшення Росією присутності патрулів із винищувачів, бомбардувальників і субмарин в Північній Атлантиці звертає увагу до регіону та порушує питання присутності там НАТО», – пояснив активність ЗС США в регіоні директор «Трансатлантичної ініціативи в сфері безпеки Атлантичної ради» Магнус Нордерман.

Раніше в НАТО заявляли, що Російська Федерація використовує всі методи для розколу єдності в Північноатлантичному Альянсі.

Нагадаємо, в березні головнокомандувач Об'єднаних збройних сил НАТО в Європі Філіп Брідлав закликав Білий дім надати Україні зброю.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: