Російські винищувачі ганяються за німецькими Tornado в Сирії

Читать на русском
Російські винищувачі в Сирії регулярно супроводжують літаки Німеччини, тим самим показуючи, що вони присутні на запрошення уряду Асада.

Винищувачі повітряно-космічних сил (ВКС) Росії регулярно супроводжують літаки Люфтваффе (ВПС ФРН) Tornado під час виконання розвідувальних місій у складі антитерористичної коаліції в небі над Сирією.

Про це пише Rheinische Post, передає «Слово і Діло».

«Не йдеться про перехоплення або спроби видавити німецькі літаки із сирійського повітряного простору. До сьогоднішнього дня жодних інцидентів не було», – каже командувач центру повітряних операцій Бундесверу генерал-лейтенант Йоахім Вундрак.

За його словами, російські винищувачі таким чином хочуть продемонструвати, «що вони, на відміну від міжнародної коаліції, перебувають у повітряному просторі Сирії на запрошення уряду країни».

Відзначимо, що ВКС РФ використовують в Сирії винищувачі Су-35С. Ці машини належать до «покоління 4++», яке є умовним і лише вказує, що за сукупністю характеристики винищувача впритул наближені до характеристик винищувача п'ятого покоління.

Сирійський конфлікт: війна всіх проти всіхЖурналісти «Слова і Діла» вирішили розібратися, хто бере участь у сирійському конфлікті й чиї інтереси відстоює.

Військово-повітряні сили Німеччини представлені в міжнародній коаліції шістьма винищувачами Tornado, які виконують розвідувальні польоти, а також літаком-заправником A310 MRTT.

Політолог Олександр Шаян раніше заявляв, що Путін влаштовує війну в Сирії, щоб отримати доступ до трубопроводу з Південного Парса, диктувати умови ЄС і відчувати себе світовим лідером.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: