НАТО визнала вразливість Східної Європи

Читать на русском
Експерти визнали, що багато хто з ключових членів Організації Північноатлантичного договору, як і раніше, страждають від хронічного недофінансування та гострого дефіциту коштів.

Експерти Північноатлантичного Альянсу визнали вразливість східних рубежів у Європі з точки зору збройної агресії з боку Росії.

Про це йдеться в доповіді ряду військових експертів Альянсу, пише «Слово і Діло» з посиланням Financial Times.

Екс-генсек НАТО Яап де Хооп Схеффер, заступник головнокомандуючого силами блоку в Європі Річард Ширрефф, екс-глава Міноборони Італії й голова Військового комітету Альянсу Джампаоло ді Паола разом з іншими колегами попередили, що адекватного зміцнення НАТО можливих ризиків нападу поки не видно, незважаючи на відповідні плани в зв'язку з військовою агресією Росії проти України.

«Багато з ключових членів блоку так само страждають від хронічного недофінансування та гострого дефіциту коштів у збройних силах», – пишуть автори статті.

НАТО переформатовується для кращого реагування на загрози від РФВища ланка НАТО та командири штабів країн-членів Альянсу шукали шляхи реформування для захисту від Росії та інших міжнародних загроз.

Financial Times навела дані про те, що з 31 вертоліт Tiger ВВС ФРН придатними для використання є лише 10. Водночас лише 280 бронемашин із 406 можуть бути задіяні.

Раніше екс-глава штабу командування Сухопутних військ Британії Річард Ширрефф стверджує, що для країни розгортання бригади, не кажучи вже про дивізію в стані постійної готовності, «буде серйозною проблемою».

Відзначимо, що війська РФ регулярно проводять навчання на кордоні з країнами-учасниками НАТО.

Нагадаємо, що 13 лютого прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв заявив про нову холодну війну між Росією і НАТО. Через 10 днів генсек Альянсу Єнс Столтенберг сказав, що РФ дестабілізує ситуацію з безпекою в Європі, але НАТО не зацікавлена в холодній війні.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: